Jeniang, Kedah - Agriculture Land For Sale

Property Details

Ref. No. 0002908464
Selling Price RM1,345,000
Listing Type Property for Sale
Property Type Agriculture Land
Land Area 12 Acre
Tenure Freehold
Restriction Malay Reserve
Occupancy Vacant
Posted Date 15 Jul 2019

Selling Points

********** FOR SALE / UNTUK DIJUAL **********

EXCLUSIVE DIRECT OWNER LISTING

TANAH REZAB MELAYU

Salam warga Mudah yang disayangi dan dihormati, disini saya ada Tanah Rezab Melayu bersize 7.1 ekar & 5.2 ekar untuk dilepaskan. 2 Lot yang cantik sebab bersebelahan side by side.
Tanah ini adalah jenis Pegangan Bebas Untuk Selama-lamanya (FREEHOLD) dengan permukaan yang rata dan tanaman getah yang sudah matang. Andai kata kalau nak buat tanaman yang lain pun boleh juga. Mana lah tau kalau nak tanam Durian Musang King ke, Cili Padi ke, Kelapa Sawit ke atau apa-apa ke. Boleh aje..

Lokasi tanah ini adalah terletak di Kampung Berona dan amat strategik sebab berdekatan dengan Pekan Jeniang dan hanya mengambil masa lebih kurang 8-10 minit saja untuk sampai kalau bawa laju sikit lah tapi toksah lah laju sangat, kita bawa relak santai-santai sambil menikmati keindahan suasana kampung dah la tu. Lambat asalkan selamat. Yea dak..

Hah, ni yang penting sebab Jualan tanah ini adalah secara direct dengan Tuan Tanah dan bukan melalui orang tengah (Broker) atau agen yang tidak berdaftar. Saya adalah seorang Agen Hartanah yang berdaftar dan bertauliah. Semua urusniaga akan direct deal dengan Tuan Tanah dahulu dan kalau dah mencapai kata persetujuan, segala dokumen akan hanya diproses melalui peguam dan company sahaja.

Harga yang dipinta hanyalah RM 2.50 psf/sekaki ataupun Total RM 1.34 juta sahaja. Tapi usah bimbang sebab kalau betul-betul minat, harga kita masih boleh lagi bawa bincang ataupun senang kata kita Nego Until Let Go lah.. Insyaallah..

Tanah yang luas dengan harga yang berbaloi, siapa lambat dia terlepas.

Jangan lah segan dan silu untuk Whatsapp ataupun Telepon saya di talian 012-2525693.

Aiman @ Simon 012-2525693
Aiman @ Simon 012-2525693
Aiman @ Simon 012-2525693

Senior Real Estate Negotiator
REN 05571

Owners Are Welcome To List

Contact simon khoo

SMS

About Jeniang

Location: Jeniang, Kedah

Nearby Developments

Contact Agent